Dacă vreți să urâți pe cineva pentru soarta României, urâți-i pe ei. Lăsați-i pe săraci în pace

Una dintre marile capcane în care au căzut prea mulți jurnaliști și comentatori de Facebook, și care convine propagandiștilor politici, este ceea conform căreia banii noștri din taxe sunt mâncați pe nedrept de „asistați sociali” leneși și bețivi.

A circulat și ieri un astfel de articol, preluat fără discernământ de presa centrală (Adevărul, Pro Tv, Digi24), care afirma că o familie din Pașcani primește 1000 de euro pe lună în bani și mâncare, deși „stă degeaba”.


Citește și: Nu mai sperați inutil că PSD dispare pe mâna lui Dragnea. Nu dispare

În primul rând, realitatea e cu totul alta. Diana Oncioiu a verificat și a descoperit că: familia are 11 membri și primește doar 1.000 de lei lunar, din venitul minim garantat – prestează muncă în folosul comunității – și din alocațiile de drept ale copiilor. Adică, mai puțin de 100 de lei de persoană.

Iar de luni până vineri mai primește 8 porții de mâncare. „O masă caldă și nimic mai mult. Sâmbătă și duminică nu primesc nimic.”

În al doilea rând, vă rog să încetați cu atitudinea asta față de săraci. Banii Românei nu îi fură niște amărâți fără șansă, pentru care statul nu are soluții reale.

Tunurile nu le dau „asistații social”, ci ăia de au scăpat prin prescripție în dosarul Microsoft, Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Sebastian Ghiță, Liviu Dragnea și ceilalți hoți cu guler alb, primarii care și-au umflat salariile, tot felul de ofițeri care iau și pensie specială și salariu de la buget, diverși baroni locali care nu mișcă nimic fără șpagă.

 Dacă vreți să urâți pe cineva pentru soarta României, urâți-i pe ei. Lăsați-i pe săraci în pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *