Comisarul european Corina Crețu: „Sunt o proastă irecuperabilă. Da, sunt tută rău”

Comisarul european Corina Crețu. Foto: pagina personală Facebook

O întâmplare ridicolă, de pe Facebook, a devenit și mai ridicolă după ce comisarul european Corina Crețu s-a supărat pe câțiva comentatori și a ținut neapărat să le răspundă pe aceeași rețea socială.

Povestea a început sâmbătă, când am remarcat un fapt care mi s-a apărut și amuzant, și incredibil: colegul meu Mihai Duță distribuise pe 24 decembrie 2017, pe Facebook, un video cu colinde de Crăciun cântate într-o biserică.

Corina Crețu a văzut această postare abia pe 17 martie. Nu am înțeles deocamdată cum și de ce așa de târziu. Dar, în loc să se uite la data postării și eventual să dea un „like”, ditamai comisarul european s-a îmbățoșat stupid și a scris așa: „Suntem totusi in Martie… Ma asteptam mai mult de la credinciosii Domnului care ar trebui sa aiba grija de acest site. Dumnezeu sa ne ajute tuturor! Seara frumoasa și tot binele din lume va doresc !”.

Care site, că postarea e pe Facebook, mă întrebam sâmbătă? Corina Crețu, cea care se ocupă de politici regionale pentru toată Uniunea Europeană, s-a supărat că „credincioșii Domnului” din subordinea lui Mark Zuckerberg nu au grijă de „site” și ar fi comis o blasfemie prin faptul că au difuzat în martie, ca niște păcătoși, colinde de Crăciun. Își bat joc de ortodoxie, adică.

Postarea integrală, mai jos.

Întâmplarea ar fi rămas doar una despre care am râs și am trecut mai departe, dacă doamna comisar nu ar fi decis să reacționeze la comentariile celor care s-au declarat uimiți de ridicola sa îmbățoșare. Iar reacțiile sunt mult sub poziția ei de comisar european, așa cum reiese din capturile de mai jos.

În România, situația va trece ca una de care cel mult te minunezi. Ne-am obișnuit să fim reprezentați de astfel de personaje chiar și în cele mai importante instituții din UE.

Dar, dacă un membru al Comisiei Europene care provine din oricare altă țară civilizată a uniunii ar fi avut asemenea reacții pe o rețea socială, ar fi declanșat un scandal public uriaș.

Căci, din păcate, Corina Crețu nu s-a făcut de râs doar pe ea, ne-a făcut de râs pe noi toți.Citește și: Bustul unul înalt demnitar comunist, socrul lui Adrian Năstase, pus de Petre Daea la loc de cinste în Ministerul Agriculturii

Comments

  1. Adriana

    Daca nu era asa cum a repetat ca un papagal pe marginea comentariilor de pe fb, isi amintea cateva indemnuri, intelepte e adevarat: daca taceai filozof ramaneai, omul invata un an sa vorbeasca si-i trebuie o viata sa invete sa taca, etc. Mai ales ca era la a doua ocazie cand trebuia sa taca, pe aceeasi tema:)

  2. Culda Traian

    Te pui cu blondele? E deficit mare de substanţă cenuşie în acestă coaliţie. Trebuie să fim mult mai atenţi la viitoarele alegeri. Şi să votăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *