Gata, Sebastian Ghiță a spus adevărul despre Kovesi. E devastator

„Eu am fotografia și trebuie să pun întrebări, sunt jurnalist”, spune cu voce tare „maestrul”, ca să-și alunge gândul că e la Belgrad la cheremul unui mafiot. Apoi continuă interviul devastator, privind în telefon: „Aici în spate ce sunt, cărți?”

Sebastian Ghiță e răvășit, nu se aștepta la așa o întrebare grea. Ezită un moment, un moment scurt, abia imperceptibil. „Aici este o cramă”, răspunde mogulul și imediat i se face rușine. Trebuia să mintă că sunt cărți, nu să se dea de gol ca un hoț începător.

Tot ce poți citi într-o cramă sunt etichetele de pe sticlele de vin, așa că se scuză repede: „În subsolul casei mele este o cramă de ținut vinul aromat.” Hai că s-a salvat cu asta că vinul e aromat. Intelectualii beau vinul aromat, nu?


Citește și: Kovesi trebuie să își dea demisia. Problema majoră: cine îi va urma?

Sebastian Ghiță, intervievat de Ion Cristoiu. Foto: Evz

Acum „maestrul” e pus la colț. Se ciupește pe sub masă, să își amintească faptul că în urmă cu o veșnicie chiar a fost jurnalist. Nu îi iese, dar nu renunță. Încearcă să își arate măestria cu o întrebare și mai grea: „Doamna Codruța Kovesi… ia vedeți, că dumneavoastră sunteți IT-ist…”.

La naiba, asta nu e o întrebare, se ceartă Cristoiu. Ghiță e IT-ist cum e papa de la Roma specialist în funcționarea motoarelor Otto, gândește, amintindu-și că a citit destul de mult, la Academie, despre aceste motoare.

Mogulul de Ploiești profită de minge și o întoarce lejer, peste fileu: „[Kovesi] Stinge lumina din când în când”.

Gata, a spus-o. Ghiță a spus, în sfârșit, ceea ce se tot chinuia de peste un an. Viața e mai frumoasă acum, nici nu mai contează dacă îl extrădează.


Citește și: Persoana de contact pentru site-ul Ministerului Justiției nu mai lucrează la Guvern de 8 ani

Nu mai e nimic de adăugat, îi mulțumește „maestrului” că a avut curajul să fie așa tăios. Cum? Mai era o poză? Nu, poza o mai ține, încă e nevoie pentru șantaj. Cum care șantaj? Șantajul pe care îl face Ghiță din când în când, poate scapă totuși de extrădare. Sau măcar de închisoare.

(Va continua…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *