Nu mai sperați inutil că PSD dispare pe mâna lui Dragnea. Nu dispare

Vă înșelați dacă credeți că alegătorii PSD se vor supăra pe partidul pe care îl votează de 30 de ani doar pentru că și-a dat jos Dragnea două guverne în 12 luni.

Am vorbit cu destui ca să înțeleg că acești oameni sunt atât de dedicați formațiunii lor încât susțin pe oricine e vremelnic în fruntea sa, indiferent câte greșeli face. L-au susținut pe Ponta și abia când acesta a căzut și a început să critice PSD l-au considerat trădător. De aia nici nu mai are vreo șansă în politică.

Azi îl acceptă pe Dragnea și îi înghit propaganda, doar pentru că el conduce încă partidul în care ei cred: au ascultat placa care le spunea că Grindeanu a fost bun, apoi au fost de acord că nu l-a lăsat pe Dragnea să își facă superbul program de guvernare; l-au acceptat pe Tudose, cât a fost susținut de liderul partidului lor, acum e perfect de a fi scos vinovat pentru scumpirile și haosul economic ce vor urma.

Desigur, când Dragnea va cădea, va fi uitat și el, pentru următorul conducător.


Citește și: 2017, anul pierdut de opoziția din România

PSD nu moare o dată cu dispariția lui Ponta, Dragnea sau cine o mai fi, așa cum speră mulți dintre voi. PSD are un electorat stabil care e al său, al partidului, și de aia rezistă de 30 de ani cu toată corupția, incompetența și eșecurile sale.

Iar electoratul nu se micșorează biologic, așa cum se amăgesc unii, pentru că în această țară prost condusă vor fi mereu prea mulți săraci, prea mult rural medieval, prea mulți pensionari pentru care 50 de lei în plus reprezintă o avere.


Citește și: Sfârșitul politic al lui Dragnea e aproape, dar nu înțeleg de ce ne-am bucura

PSD va dispărea abia când opoziția va învăța să facă politică pentru cetățean, când va avea lideri care vor fi suficient de credibili încât să aducă la vot acea parte a României care înțelege modernizare și care s-a săturat de „aceași mizerie”.

Vom scăpa de PSD, în forma sa toxică, abia când se vor impune alternative care să aducă bunăstare pentru toată lumea. Nu doar pentru unii, ci inclusiv pentru mult prea hulitul electorat PSD.

Până atunci, va fi mereu cine să voteze și să aducă la putere câte un Dragnea care să dea țara peste cap.

E atât de simplu, dar, iată, atât de complicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *