Războiul Tudose-Dragnea, patru demisii obligatorii

Poliția Română are în acest moment o problemă uriașă. Faptul că bărbatul acuzat de pedofilie și agresiuni sexuale este polițist e grav, dar nu e neapărat de neconceput: nu poți elimina eficient și la timp toate uscăturile în nici un sistem, oricât de bine pus la punct ar fi.

Dar, foarte, foarte grav este faptul că acest personaj a fost protejat ani întregi de colegii care îi știau apucăturile, de la cei mai mici până la cel mai înalt nivel. Iar acest lucru este de neconceput.

Prima problemă care se pune, în aceste condiții, este cea a dezumanizării agenților de poliție, căci nimic nu justifică decizia de a acoperi astfel de derapaje. Oricât de bine te-ai înțelege cu respectivul „coleg” și oricât ar fi fost „protejat al șefilor”, dacă ai o minimă morală și te simți măcar puțin om, nu ai cum să taci. Nu contează că ești politișt, doctor sau șofer.


Citește și:  Sfârșitul politic al lui Dragnea e aproape, dar nu înțeleg de ce ne-am bucura

Apoi, intervin chestiunile instituționale și penale. În momentul ăsta, Poliția Română are credibilitatea distrusă, iar polițiștii vor constata că le va fi încă și mai greu să impună respect în fața infractorilor și chiar a oamenilor cinstiți. Se impun anchete ample, pedepse exemplare și demisii la toate nivelurile. E nevoie de o reformă radicală și e nevoie urgent.

Dar tare mi-e teamă că acest moment va fi ratat din cauza bălăcărelii ieftine dintre doi impostori, învrăjbiți de un condamnat penal care a devenit cel mai toxic politician al României prezente.

Șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, trebuia să plece din primul moment în care s-a aflat că cel acuzat de pedofilie e polițist – indiferent dacă știa sau nu de existența lui Eugen Stan  – nu să accepte să devină un instrument de manevră într-o răfuială politică. Demisia celui care a girat, chiar și indirect, protejarea respectivului individ ar fi fost primul semnal pentru o reparație a imaginii IGPR.

Carmen Dan trebuia să părăsească imediat Ministerul de Interne – așa ar fi facut orice demnitar cu onoare confruntat cu un asemenea scandal – nu să se folosească de drama a doi copii pentru a-i face jocurile mizerabile lui Liviu Dragnea. Asumarea responsabilității, chiar și simbolic, ar fi fost al doilea semnal dat publicului că încrederea în Poliție poate fi recuperată.

În schimb, totul s-a transformat într-un penibil război care ne va afecta mulți ani după terminarea sa. Așa încât, Mihai Tudose trebuie să se retragă, pentru că nu are nici legitimitate, nici autoritate. Nu este respectat nici măcar de membrii guvernului său, simple marionete ghidate de păpușarul încăpățânat din fruntea PSD, se răfuiește pe Facebook cu un demnitar al statului (căci asta e Carmen Dan în acest moment, din păcate), vine în fața noastră ca un golan de cartier și amenință că spânzură unguri, apoi ne oferă ca soluții economice construirea de bărcuțe la un șantier falimentar.


Citește și: Dacă votai, poate că paradisul fiscal din insula Belina nu ar fi existat

Și, bineînțeles, Liviu Dragnea trebuie să ne lase, vorba suporterilor de fotbal, și să se ascundă în „lada de gunoi a istoriei”, acolo unde oricum va ajunge până la urmă, indiferent de manevrele cu care ne chinuie de un an de zile.

Deși încă dă tare din picioare în stânga și dreapta, chiar dacă se mai agață de stâlpul puterii, liderul PSD nu mai poate sta în fruntea țării – indiferent dacă învinge în războiul cu Mihai Tudose.

Pentru că țara nu doar că arde de mult, dar e aproape să se facă scrum.

Comments

  1. Andrei

    Corect. Dar se pare că Dragnea este încă puternic și nu se lasă dat deoparte cu una cu două. Oricum, nici tabăra lui Tudose nu e mai grozavă. Nasol moment.

  2. Silviu Arunei

    Carmen Dan nu își va da demisia, pentru că Dragnea nu o va lăsa. Mihai Tudose nu are curaj să o demită, pentru că încă se teme de Dragnea. Între timp, singurii care pierdem cu adevărat suntem noi și copiii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *